Foto-expositie ‘Haarlemmermeer door jouw ogen’

Heb jij het al gezien? Voor het dorpshuis op het plein zijn tot maandag 11 december panelen met foto’s te bewonderen. De foto’s zijn het resultaat van een wedstrijd georganiseerd door Visit Haarlemmermeer als onderdeel van de campagne Ontdek Cultureel Haarlemmermeer. De opdracht van de fotowedstrijd was om een foto in te sturen die laat zien wat Haarlemmermeer voor de maker herkenbaar en uniek maakt. In augustus werden 64 foto’s ingestuurd door enthousiaste inwoners en bezoekers van de gemeente. De 22 mooiste en beste inzendingen zijn drie weken lang te zien in de expositie bij Kunstfort Vijfhuizen.

Lastige keuze
Volgens cultuurwethouder Marja Ruigrok waren zij en de andere juryleden zeer onder indruk van het grote aantal sterke inzendingen: “Het was super lastig voor de jury om tot een winnaar te komen. Er blijken zoveel talentvolle fotografen actief te zijn in en rondom Haarlemmermeer. We hebben gekozen voor de foto van Henk omdat die een breed beeld geeft van onze gemeente. De polderlinten, die zo typerend zijn voor de identiteit van Haarlemmermeer, zijn hierin duidelijk herkenbaar. De bloeiende zonnebloemen in de foto maken het plaatje helemaal compleet.”

Lees meer over de foto-expositie 

Op de foto: De familie van Henk van Dijk neemt de prijs in ontvangst van cultuurwethouder Marja Ruigrok. Foto: Bibi Vastenhout

 
Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.