“Groeide de een uit het jurkje, dan kon de ander erin”

Wel meer dan 40 jaar bestond ‘Pummeltje’. Een begrip in Zwanenburg dat wellicht zelfs geen uitleg nodig heeft. Pummeltje ontstond vanuit een aantal buurvrouwen met kinderen rond dezelfde leeftijd. Er werd veel kleding uitgewisseld – want groeide de een uit het jurkje, dan kon de ander erin. Zo ontstond het idee voor een kinderkledingbeurs. Gonnie heeft een aantal jaren bijgedragen aan de organisatie van de kinderkledingbeurs. “Nadat ik mijn dochter kreeg ben ik in de jaren negentig gaan helpen als vrijwilliger.”

Een mooi initiatief – ook voor de kleinere portemonnee
“Het leuke van Pummeltje was dat het onderling werd georganiseerd. Met vijf of zes mensen begon het in het speeltuingebouw. Elk jaar werd het groter en groter, uiteindelijk waren er veel mensen bij de organisatie betrokken. Waarom het een mooi initiatief was? Omdat je ook mensen langs zag komen waarvan je zag – die zijn hiermee geholpen. En dat idee is alleen maar sterker geworden. Je ziet in Zwanenburg genoeg mensen die het niet breed hebben.”

Kledingbeurs in het dorpshuis
In het dorpshuis wordt nu een kledingbeurs georganiseerd samen met een groep vrijwilligers. Gonnie heeft hier met haar ervaring een trekkende rol in. Deze keer is het wat breder van opzet dan alleen kinderkleding – de beurs richt zich op gezinnen en biedt dus kleding voor dames, heren en gezinnen. “We gaan kijken hoe het gaat met deze kledingbeurs. Voor nu is deze boven in het dorpshuis. Bijna alle tafels zijn vergeven.”

Zaterdag 1 juni 2024
Voor € 2,- entree krijgen bezoekers een kop koffie of thee.
Kinderen mogen gratis mee.

Foto’s: Facebook Pummeltje

Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.