Vrijwilligers gezocht: draag je steentje bij aan een goed draaiend dorpshuis

Bij het dorpshuis komen mensen samen. Om bij te praten, om gezelschap te hebben, om te sporten of creatieve workshops te volgen. In de huiskamer is het warm in de winter, op het sfeervolle terras genieten in de zomer. Om de organisatie hiervan op rolletjes te laten verlopen, zoeken we eigenlijk altijd mensen uit ons dorp die bij willen dragen en het leuk vinden om te komen helpen. Heb jij interesse? Onze deur is open!

We zoeken verschillende soorten vrijwilligers. Wil jij een steentje bijdragen?

 • Helpen in de horeca
  We zijn altijd op zoek naar ondersteuning in de keuken of achter de bar. Bijvoorbeeld op de momenten dat er sociale activiteiten plaatsvinden in het dorpshuis, zoals Vriend Aan Tafel. Ben je een beetje handig in de keuken? Of heb je wel eens in de horeca gewerkt? Je bent welkom. Ook zonder ervaring mag je natuurlijk komen, een beetje een sociaal karakter is eigenlijk gewoon goed!

 • Bestuursleden
  Voor dorpelingen die een visie hebben op de maatschappelijke rol van het dorpshuis, of op diverse vlakken handige werkervaring met zich meebrengen op het gebied van bedrijfsvoering in de breedte – kom een keer koffiedrinken om te kijken of een bestuursrol iets voor je is. 
 • Organiseren van activiteiten
  Het dorpshuis wil meer laagdrempelige, eenvoudige activiteiten gaan organiseren. Bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties. Denk aan een spelletjesmiddag of een film kijken in het dorpshuis. Of tijdens de groter opgezette open dag waar alle dorpelingen kunnen proeven van het brede aanbod van de verenigingen en activiteiten die plaatsvinden in het dorpshuis.We zoeken mensen die hier vorm aan kunnen en willen geven. Ben jij goed in organiseren? Heb je veel creatieve ideeën en vind je het leuk om bijvoorbeeld kinderen te begeleiden of andere doelgroepen? Laat het ons weten. • Bestuursleden Voor dorpelingen die een visie hebben op de maatschappelijke rol van het dorpshuis, of op diverse vlakken handige werkervaring met zich meebrengen op het gebied van bedrijfsvoering in de breedte – kom een keer koffiedrinken om te kijken of een bestuursrol iets voor je is.

 • Sponsoring en klantrelaties
  We willen graag beginnen met een sponsorcommissie die op verschillende manieren sponsoring regelt voor het dorpshuis. Als je hier ideeën voor hebt, of over een groot netwerk beschikt in het dorp, kom even in de lucht!

 • Social media & communicatie Vind jij het leuk om content te maken? We zoeken nog iemand die onze kalender bij wil houden, en content wil maken en plaatsen op FB, insta en op de website. Wie zoeken we? Doe je een beroepsopleiding en wil je praktijkervaring opdoen? Of heb je affiniteit met schrijven of fotograferen? Neem even contact op! Er is ruimte om je eigen ideeën in te brengen.

 • Letterlijk: vrijwillige krachten
  In het dorpshuis vinden elke week veel verschillende activiteiten plaats. Dat zijn de terugkerende activiteiten, maar ook bijzondere activiteiten. Elke activiteit heeft zijn eigen faciliteiten nodig. Met regelmaat moeten er daarom spullen gesjouwd worden, denk bijvoorbeeld aan vloerdelen, sportattributen, tafels, stoelen. Ook bijvoorbeeld voor het nodige onderhoud aan het gebouw en de spullen. Wij hebben hier geen mensen voor in dienst. We zijn erg blij als er mensen bijvoorbeeld in de buurt van het dorpshuis wonen, die af en toe even kunnen assisteren. We hebben niet veel jonge spierbundels (M/V/X) binnen bereik op dit moment.

Hoe werk het als je interesse hebt?
Je kunt even binnen komen lopen bij het dorpshuis of neem contact op. Onze contactgegevens:
– horeca: Jeffrey van Campenhout horeca@dorpshuiszwanenburghalfweg.nl
– activiteiten, communicatie, social media: Mensje Di Benedetto (06 2508 6381)
– bestuur en sponsoring: Herman Gerritsen (06 13 23 38 99)

Waarom zou je je vrijwillig inzetten voor het dorpshuis?
Het uitgangspunt van het dorpshuis is dat er voor alle inwoners in Zwanenburg en Halfweg een plek is waar men terecht kan om samen te zijn, een activiteit te volgen, zich te ontplooien en of ondersteuning te vinden. We streven naar een zo breed en divers mogelijk aanbod dat aansluit bij de behoefte en mogelijkheid tot deelname (mentaal, fysiek, sociaal en maatschappelijk). Vrijwilligers hebben hier een enorme toegevoegde waarde in om dit mogelijk te maken. Voor jezelf is het fijn om iets voor een ander te doen, en je leert meer mensen kennen in het dorp.

Goed om te weten

 • Je werkt in een prachtig gebouw met mooie verhuurruimtes en grote sporthal.
 • Goede faciliteiten, zoals een volledig uitgeruste, nieuwe Horeca-keuken
 • Een gezellige huiskamer, sfeervol terras.
 • Een gezellige werkplek waar een warm contact met bezoekers belangrijk is.
 • Een leuk team van zes tot acht collega’s om mee samen te werken.
 • Ruimte om te groeien in je vaardigheden.

Ken jij iemand die het misschien leuk vindt om als vrijwilliger bij ons bij te dragen? We horen het graag. Delen waarderen we zeer 🧡

Heb je een specifieke interesse? Bijvoorbeeld ondersteunen bij het organiseren van activiteiten voor ouderen? Kijk dan eens bij Vriend aan tafel of de De Zonnebloem Zwanenburg Halfweg.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.