The Red Strats zorgden voor vol Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg

The Red Strats zorgden voor vol Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg

Door Jet Kuiper

‘Dit is onze muziek,’ werd er bijna in koor geroepen door de 150 bezoekers die naar de 60-er jaren muziek van The Red Strats kwamen luisteren in het door het Zondagmiddagpodium georganiseerde Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg. Terwijl deze muziekgroep perfect de oorspronkelijke sound wist te benaderen met speciale apparatuur en bovendien het oorspronkelijke geluid van The Shadows weer tot leven wist te brengen, kon niemand stil blijven zitten. En ondanks de beperkte overgebleven ruimte wisten velen nog een plek te vinden om te dansen.

‘Ik ga elke week naar een optreden georganiseerd door het Zondagmiddagpodium,’ zegt de 90-jarige Willem Wink, ‘eerst ging ik samen met mijn vrouw, maar sinds die is overleden ga ik alleen.’ De 72-jarige Puck Groot uit Zwanenburg is alleen omdat haar man andere hobby’s heeft: ‘maar voor mij is het hier genieten.’ ‘Ik ben hier 6 keer per week,’ zegt de 82-jarige Peter Spierings: ‘Gek genoeg was ik nog nooit naar het Zondagmiddagpodium geweest, maar sinds vandaag ga ik dat vaker doen. Dan wordt het 7x per week dat ik hier ben.’

Alle optredens die in het programmaboekje staan worden georganiseerd door vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium. Eén van hen is Elvire Teeboom. Zij houdt zich onder andere bezig met de categorieën cabaret, kleinkunst, musical en jazz. ‘Soms ga ik ergens kijken of het geschikt is voor het Zondagmiddagpodum,’ vertelt ze, ‘vaak melden artiesten zich ook zelf aan en ik hoor wel eens wat van anderen. Maar in de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan.’ Elvire die ook nog als gastvrouw fungeert, is één van de vele vrijwilligers die er aan bijdraagt dat veel senioren een geslaagde zondagmiddag hebben.

The Red Strats zorgden voor vol Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg
Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.